e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Χοιρινό καρέ με κρούστα μυρωδικών

Υπέροχη συνταγή της Γωγούς

Υλικά

  • 1 ολόκληρο χοιρινό καρέ
  • 300 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί καλά τριμμένη 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο 
  • 1 κ.γ. ξερό φασκόμηλο τριμμένο 
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Πώς το φτιάχνουμε

Ξεκινάμε με το χοιρινό καρέ (ενωμένες μπριζόλες) και καθαρίζουμε τις άκρες 3-4 εκ. και αφήνουμε να φαίνονται τα κόκαλα ή ζητάμε από το χασάπη να το κάνει. 

Βάζουμε το καρέ σε ταψάκι, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε για 35΄ στους 220°C. 

Το αφήνουμε να κρυώσει για 10’ και ωστόσο ετοιμάζουμε την κρούστα, τοιουτοτρόπως: βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του καρέ προφανώς, αλλά και εκτός της μουστάρδας σε μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά, δημιουργώντας μια πάστα…..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.gogodelogianni.com/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!