Χοιρινό στο φούρνο με μέλι

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
647i8

Η συνταγή δεν παίζεται

Υλικά

  • 1 ενιαίο κομμάτι χοιρινού χωρίς κόκκαλο, 1,5 κιλό (λαιμός, μπούτι, κόντρα)
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Πριν μαγειρέψετε το κρέας βάλτε σε ένα μπολ 4 λίτρα νερό, 50 γρ. αλάτι και 100 γρ. ζάχαρη. Ανακατέψτε για να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι και βάλτε στη μαρινάδα το κομμάτι του κρέατος. Αφήστε το στο ψυγείο για 8 ώρες.
  2. Μετά βγάλτε το από τη μαρινάδα και ξεπλύνετέ το. Σκουπίστε το και βάλτε το στο ταψί.
  3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τη σόγια σος, το ελαιόλαδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και 1 κουταλιά μέλι. Αλείψτε το κρέας με αυτό το μείγμα.
  4. Ρίξτε στο ταψί το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1,5 ώρα…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.ethnos.gr/food/recipes/78197_hoirino-sto-foyrno-me-meli

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Γιάννης Πολυστάρης: “Στην περίοδο της πανδημίας βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τραγούδια δικά μου”

Ο Ζακυνθινός τραγουδοποιός Γιάννης Πολυστάρης μεγαλωμένος ανάμεσα σε μαντολίνα, κιθάρες, καντάδες μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για τη μουσική του πορεία, για το πόσο δημιουργική