ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Χταπόδι πλακί με πατάτες

Νηστείας συνέχεια αλλά με νόστιμη συνταγή

Υλικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι 1,5-2 κιλά περίπου
  • 6 μέτριες πατάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα του -μπήγοντας τον δείκτη μας και τραβώντας. Γυρίζουμε την κουκούλα του, τα μέσα έξω, αφαιρούμε ότι έχει μέσα (κρατώντας μόνο τον ολό, δηλαδή το αυγό). Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια (αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα αν είναι μικρό ή το κόβουμε σε μπουκιές αν είναι μεγάλο).
  • Να θυμάστε όμως ότι σε ό,τι μέγεθος το κόψετε, μετά το μαγείρεμα θα έχει μικρύνει ο όγκος του κατά το 1/3.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες πάχους από 0,5 εκ. έως 1 εκ. Τις κάνουμε μία στρώση σε βαθύ ταψί. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε δαχτυλίδια-ροδέλες και τα κάνουμε στρώση πάνω στις πατάτες.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις κάνουμε στρώση. Αραδειάζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού επάνω. Προσθέτουμε τα μυρωδικά -δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό- και το σκόρδο….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.missbloom.gr/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!