e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Ψητό χοιρινό στη σακούλα

Εκπληκτική νοστιμιά στο τραπέζι μας

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

2 κιλά χοιρινό καρέ μαζί με το δέρμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ.τσαγ. γλυκό κρασί κόκκινο
1 κ.σ. μέλι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
2 φλούδες πορτοκάλι
½ κ.γ. θρούμπι ξηρό
½ κ.γ. φασκόμηλο ξηρό
1 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
1 μεγάλη σακούλα ψησίματος

Πώς το φτιάχνουμε

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ᵒC . Βάλτε το κρέας από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για δυο ώρες.
  • Το ταμπονάρετε το χοιρινό καρέ με χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει όλα τα υγρά για να μα κάνει τραγανή πέτσα.
  • Σε ένα μπλέντερ σπάστε το αλάτι, το πιπέρι, το θρούμπι και το φασκόμηλο μέχρι να γίνουν σκόνη. Περάστε το χοιρινό με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τη «σκόνη» των μπαχαρικών.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.meatandgrillstories.com/psito-choirino-foyrnoy-sti-sakoyla/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!