Ψητό Χτένι με Αρωματικό Βούτυρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
xteni2-

Εκπληκτική συνταγή του Γ.Τσούλη

  • Υλικά
  • 1 ½ κιλό μοσχαρίσιο χτένι
  • 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¾ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • Υλικά για το Αρωματικό Βούτυρο
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1-2 αντζούγιες
  • ½ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Aλάτι- πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Τοποθετούμε το χτένι σε ένα βαθύ ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα σκόνη. Αδειάζουμε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Βάζουμε την ψηστιέρα υγραερίου  στο μέτριο προς δυνατό. Ψήνουμε το χτένι για 20 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το τι ψήσιμο θέλουμε. Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε από την ψηστιέρα και το αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

Διαβαστε την συνέχεια εδώ: https://blog.kotsovolos.gr/psito-hteni-me-aromatiko-voutiro/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Mίνως Μάτσας – Σοφία Καψούρου – Πάνος Μουζουράκης – «Ε! Φίλε» – Το τραγούδι της σειράς «Κομάντα και Δράκοι»

Ο βραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας υπογράφει τη μουσική και το τραγούδι της σειράς του MEGA «Κομάντα και Δράκοι» σε σενάριο και σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη Ο Πάνος Μουζουράκης, ο