e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Ψητό Χτένι με Αρωματικό Βούτυρο

Εκπληκτική συνταγή του Γ.Τσούλη

  • Υλικά
  • 1 ½ κιλό μοσχαρίσιο χτένι
  • 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¾ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • Υλικά για το Αρωματικό Βούτυρο
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1-2 αντζούγιες
  • ½ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Aλάτι- πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Τοποθετούμε το χτένι σε ένα βαθύ ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα σκόνη. Αδειάζουμε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Βάζουμε την ψηστιέρα υγραερίου  στο μέτριο προς δυνατό. Ψήνουμε το χτένι για 20 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το τι ψήσιμο θέλουμε. Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε από την ψηστιέρα και το αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

Διαβαστε την συνέχεια εδώ: https://blog.kotsovolos.gr/psito-hteni-me-aromatiko-voutiro/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!