Εκπληκτικό πιάτο
Υλικά
- 40 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (π.χ. αρμπόριο)
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 1 ½ λίτρο ζωμό κότας ζεστό
- ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε
- Βράζουμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό το σπανάκι. Το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι το μπέικον και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ρύζι, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι το ρύζι να αρχίσει να γίνεται διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συχνά μέχρι το ρύζι να πιει το ζουμί του. Προσθέτουμε πάλι ¾ του φλιτζανιού ζωμό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά να κρατάει στο δόντι…
Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.tsemperlidou.gr/art-table/recipes/sintagi-gia-rizoto-spanaki-mpeikon-ke-graviera
Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!