Πεντανόστιμη οικογενειακή συνταγή
Υλικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κιλά χοιρινό μπούτι
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. σπανάκι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
200 γρ. γραβιέρα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. αρακά
350 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σκ. σκόρδο
Πώς το φτιάχνουμε
Για το χοιρινό
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε διαγώνια το κρέας για να μεγαλώσουμε την επιφάνειά του και να βάλουμε τη γέμιση. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει το σπανάκι όλη την υγρασία του.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε στο χοιρινό.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε στο χοιρινό μαζί με το σπανάκι……..
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/rolo-choirino-gemisto-me-spanaki
Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!