GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Ρολό Χοιρινό Γεμιστό Με Σπανάκι

Πεντανόστιμη οικογενειακή συνταγή

Υλικά

5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κιλά χοιρινό μπούτι
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. σπανάκι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
200 γρ. γραβιέρα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. αρακά
350 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σκ. σκόρδο

Πώς το φτιάχνουμε

Για το χοιρινό

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε διαγώνια το κρέας για να μεγαλώσουμε την επιφάνειά του και να βάλουμε τη γέμιση. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει το σπανάκι όλη την υγρασία του.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε στο χοιρινό.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε στο χοιρινό μαζί με το σπανάκι……..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/rolo-choirino-gemisto-me-spanaki




Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!