ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ελιές & φέτα

Μαμαδίστικη συνταγή

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κσ. αλεύρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκιες το καλοκαίρι & κονσέρβα τον χειμώνα)
  • 100 γρ. νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ, κομμένη σε κυβάκια
  • 100-150 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες

Υλικά για τις χυλοπίτες

Πώς το φτιάχνουμε

1) Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά από όλες τις μεριές. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε μόλικο ελαιόλαδο (περίπου 6-8 κουταλιές της σούπας) και μόλις κάψει πολύ καλά, βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αν δεν χωράνε, θα το σοτάρουμε σε δύο δόσεις.

2) Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά, το γυρίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά……

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.madameginger.com/syntages/kokkinisto-kotopoulo-me-elies-feta/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!