Μαμαδίστικη συνταγή
Υλικά
- 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
- Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κσ. αλεύρι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 2 κ.σ. τοματοπελτέ
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκιες το καλοκαίρι & κονσέρβα τον χειμώνα)
- 100 γρ. νερό
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 10 κόκκους μπαχάρι
- Ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ, κομμένη σε κυβάκια
- 100-150 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
Υλικά για τις χυλοπίτες
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & Πιπέρι
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ
Πώς το φτιάχνουμε
1) Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά από όλες τις μεριές. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε μόλικο ελαιόλαδο (περίπου 6-8 κουταλιές της σούπας) και μόλις κάψει πολύ καλά, βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αν δεν χωράνε, θα το σοτάρουμε σε δύο δόσεις.
2) Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά, το γυρίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά……
Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.madameginger.com/syntages/kokkinisto-kotopoulo-me-elies-feta/
Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!