GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Κοτόπουλο με βούτυρο τρούφας και πουρέ αρωματισμένο με σκόρδο

Εξαιρετική και γρήγορη συνταγή

Υλικά

Για το clarified βούτυρο τρούφας:
250 γρ πολύ καλής ποιότητας βούτυρο
5 μανιτάρια τρούφας, λευκά ή μαύρα
θαλασσινό αλάτι

Για το κοτόπουλο με τρούφα:
3 μικρά κοτοπουλάκια ή ένα μεγάλο κοτόπουλο (βιολογικής εκτροφής)
200 γρ βούτυρο κλαριφιέ
αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ αρωματισμένο με σκόρδο:
4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
4 σκελίδες σκόρδο
80γρ βούτυρο
1/2 κούπα γάλα ζεστό
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος, ελαφριά
αλάτι, πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

1. Βούτυρο κλαριφιέ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όσο βράζει, στην επιφάνειά του σχηματίζεται αφρός. Αφαιρούμε σταδιακά όλο τον αφρό. Η διαδικασία κρατάει περίπου 10 λεπτά. Το ghee μας είναι σχεδόν έτοιμο. Το αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει. Στον πάτο της κατσαρόλας θα δείτε πως υπάρχουν υπολείμματα από τα στερεά γάλακτος. Σουρώνουμε το βούτυρο μέσα από ένα τουλπάνι και το ghee μας είναι έτοιμο. Σε αυτή τη φάση θα δείτε πως το βούτυρο έχει καθαρό, διαυγές, χρυσό χρώμα.

2. Βούτυρο τρούφας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο κλαριφιέ. Με ένα ειδικό βουρτσάκι καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια. Υπάρχουν ειδικά εργαλεία για να τα τρίψουμε ή να τα κάνουμε φέτες λεπτές αλλά και ένας ρεντές μικρός μπορεί να κάνει τη δουλειά μας. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο ζεστό βούτυρο. Προσθέτουμε και το αλάτι. Προσοχή στη θερμοκρασία, η τρούφα δεν αγαπάει τις πολύ ζεστές θερμοκρασίες. Τα διατηρούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού, ώστε η τρούφα να απελευθερώσει τα αρώματά της, για κανένα τέταρτο. Αφήνουμε το βούτυρο να κρυώσει. Σε αυτή τη φάση, όταν πήξει, το χρησιμοποιούμε και ό,τι μας περισσέψει το αποθηκεύουμε.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 195C. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα κοτοπουλάκια μας. Φορώντας γάντια, παίρνουμε λίγη από την ποσότητα του βουτύρου για να γλιστράει καλύτερα, και αρχίζουμε σιγά σιγά να ξεχωρίζουμε την πέτσα από το κρέας του κοτόπουλου στις περιοχές του στήθους κυρίως, στα πλευρά και λίγο στα μπουτάκια. Προσέχουμε να μην τραυματίσουμε και τρυπίσουμε την πέτσα. Βάζουμε αρχικά αλάτι και πιπέρι στις περιοχές και στη συνέχεια παίρνουμε ποσότητες βουτύρου με τρούφα και τις απλώνουμε κάτω από την πέτσα κάνοντας απαλό μασάζ με τις κινήσεις μας για να ενσωματώσουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε απλώνοντας μπόλικο βούτυρο και εξωτερικά παντού…..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.notguiltyfood.com/gr/el/gourmet/kotopoulakia-me-voutiro-troufas-kai-poure-aromatismeno-me-skordo/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!