Υπέροχη συνταγή του Άκη
Υλικά
- 600 γρ. σολομό, χωρίς κόκαλα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6-8 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κολοκυθάκια
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 300 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο-αποψυγμένο ή φρέσκο
- 2 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- φουντούκια, τριμμένα, για το σερβίρισμα
Πώς το φτιάχνουμε
- Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε κάθετες μερίδες (100-150 γρ.) και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας 2 φορές για να ψηθεί καλύτερα το ψάρι.
- Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό πρώτα από τη μεριά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα.
- Το ψάρι θα καταλάβουμε ότι έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι.
- Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι.
- Μόλις δέσουν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά…….
Διβάστε την συνέχεια εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/thalassina-psaria/solomos-sote-me-spanaki-kai-ntomatinia
Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!