GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Σολομός σοτέ με σπανάκι και ντοματίνια

Υπέροχη συνταγή του Άκη

Υλικά

  • 600 γρ. σολομό, χωρίς κόκαλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6-8 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κολοκυθάκια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο-αποψυγμένο ή φρέσκο
  • 2 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • φουντούκια, τριμμένα, για το σερβίρισμα

Πώς το φτιάχνουμε

  • Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε κάθετες μερίδες (100-150 γρ.) και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας 2 φορές για να ψηθεί καλύτερα το ψάρι.
  • Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό πρώτα από τη μεριά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα.
  • Το ψάρι θα καταλάβουμε ότι έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι.
  • Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι.
  • Μόλις δέσουν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά…….

Διβάστε την συνέχεια εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/thalassina-psaria/solomos-sote-me-spanaki-kai-ntomatinia

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!