GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Σπαλομίτα Με Κρεμώδη Σάλτσα Μανιταριών

Θαυμάσιο πιάτο

Υλικά 

  • Μία σπαλομίτα περίπου 1000-1100 γρ.
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 λεμόνια
  • 600 γρ. μανιτάρια λευκά agaricus
  • 1 κρέμα γάλακτος πλήρης 200 ml
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Καθαρίζω τα δύο κρεμμύδια και τα πολτοποιώ στο μούλτι.
  2. Πλένω και στεγνώνω καλά την σπαλομίτα, την βάζω σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα μαζί με τα πολτοποιημένα κρεμμύδια και σοτάρω καλά με ελαιόλαδο. Σβήνω με το χυμό των δύο λεμονιών.
  3. Προσθέτω ζεστό νερό, τόσο όσο να την σκεπάσει, αρχικά σε δυνατή φωτιά ώστε να πάρει μπρος ο βρασμός και μετά χαμηλώνω τη φωτιά και την αφήνω να σιγοψηθεί ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Δεν θα χρειαστεί πάνω από μιάμιση ώρα. Ενδιάμεσα ελέγχω το νερό, ώστε να έχει τόσο, όσο χρειάζεται για να πυκνώσει η σάλτσα με τα κρεμμύδια.
  4. Όταν πλησιάζει η ώρα που το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, αρχίζω την προετοιμασία για την κρεμώδη σάλτσα μανιταριών. Καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια σε φετούλες και τα βάζω στο τηγάνι με ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνω και όταν δω τα μανιτάρια να έχουν χάσει τον όγκο τους, σβήνω με το λευκό κρασί…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:http://www.foodcollection.gr/spalomita-me-kremodi-saltsa-manitarion/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!