GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Αγριογούρουνο σε σάλτσα μαυροδάφνης με δαμάσκηνα

Πεντανόστιμη συνταγή για να συναρπάσετε τους ουρανίσκους σας

Υλικά

  • Για τη μαρινάδα: 1/2 μπουκάλι μαυροδάφνη (350 ml)
  • 3-4 δαφνόφυλλα
  • 6-7 ολόκληρα μπαχάρια
  • 1 χοντροκομμένο μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • Λίγο νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο

  • Για το κρέας και το μαγείρεμα:
  • 2,5 – 3 κιλά αγριογούρουνο από μπούτι ή σπάλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Το υπόλοιπο μπουκάλι μαυροδάφνη (350 ml)
  • Τα υλικά της μαρινάδας
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 2 μεγάλες συσκευασίες μανιτάρια (λευκά ή καφέ, προτιμήστε ολόκληρα μικρά)
  • 1-2 συσκευασίες ξερά Δαμάσκηνα (όσα σας αρέσουν)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές αλεύρι ή 1 κουταλιά κορν φλάουρ για το πήξιμο της σάλτσας

Πώς το φτιάχνουμε

Ξεκινάμε μαρινάροντας το αγριογούρουνο από το προηγούμενο βράδυ. Καλό θα είναι να συνεννοηθείτε με τον κρεοπώλη σας να σας φέρει ένα καλό κομμάτι από σπάλα ή μπούτι. Το αγριογούρουνο είναι ένα κρέας που δεν το βρίσκουμε παντού ούτε όλες τις εποχές, οπότε καλύτερα να το παραγγείλετε εγκαίρως. 

Σε μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα που να το χωράει βάλτε το κρέας, περιχύστε το με ελαιόλαδο και το μισό μπουκάλι μαυροδάφνη, προσθέστε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα σκόρδα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε το καλά με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και αφήστε το όλη νύχτα στο ψυγείο.

Την άλλη μέρα το πρωί βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.greekcookingbykaterina.com/recipe/68/agriogourouno-se-saltsa-maurodafnis-me-damaskina

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!