ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες

Φτιάξτε το χωρίς δεύτερη κουβέντα

Υλικά

  • 1½ κιλό κατσικάκι μπούτι ή σπάλα με κόκαλο, σε μερίδες
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 140 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 κλωνάρια ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 160 ml ελαιόλαδο + 100 ml για τις πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πώς το φτιάχνουμε

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τα 80 ml από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Το τσιγαρίζουμε, να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και καθαρίζουμε την κατσαρόλα. Ρίχνουμε άλλα 80 ml από το λάδι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα………

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!