ΓΕΥΣΕΙΣΔιεθνής Κουζίνα

Σπαλομίτα με πικάντικη σάλτσα απο μπύρα

Μια εξαιρετική συνταγή για μερακλήδες

Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 1 σπαλομίτα βάρους 1.200-1300 γρ.
  • 3-4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • Σκελίδες σκόρδου, όσες περισσότερες τόσο καλύτερα.
  • 1-2  κ.σ. γεμάτες  μουστάρδα πικάντικη της αρεσκείας σας.
  • 1 μικρή μπύρα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου και με μυτερό μαχαίρι τρυπάω τη σπαλομίτα σε αρκετά σημεία και χώνω τις σκελίδες. Αν οι σκελίδες είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση, αλλιώς τις χώνω ολόκληρες.

Σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνω τα κομμένα κρεμμύδια, μερικές ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, αρκετό ελαιόλαδο  και σοτάρω σε δυνατή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά. Προσθέτω με προσοχή και τη σπαλομίτα, ανάμεσα στα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σοτάρω και αυτήν ελαφριά, ώσπου να ροδίσει και από τις δύο πλευρές της για  να σκουρύνει το κρέας. Ανακατεύω συνεχώς τα κρεμμύδια γύρω από το κρέας, γιατί έχουν την ιδιότητα να κολλούν εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας.

Στη συνέχεια ρίχνω όλη τη μπύρα, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο μισό, κλείνω την κατσαρόλα μου και αφήνω τη σπαλομίτα να σιγοβράζει  με τη μπύρα. Στη μισή ώρα, ελέγχω το κρέας και  προσθέτω ζεστό νερό.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:http://www.foodcollection.gr/spalomita-me-pikantiki-saltsa-biras/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!