Και καλή σας όρεξη
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου
- 125 ml σόγια σος
- 125 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάλτε στην κατσαρόλα τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το κρασί και το τζίντζερ. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
- Κατεβάστε από τη φωτιά, στραγγίστε και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
- Βάλτε τα σε ένα μπολ και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Αφήστε τα για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
- Μετά περάστε τα σε καλαμάκια και ψήστε τα σε αντικολλητική επιφάνεια ή στο γκριλ…..
Διαβάστε την συνέχεια : https://www.ethnos.gr/food/recipes/84534_soyblaki-kotopoyloy-terigiaki
Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!