e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Διεθνής Κουζίνα

Αυθεντική Ισπανική ομελέτα (Τορτίγια)

Εύκολη, γρήγορη και χορταστική!

Συστατικά

  • 5 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους/μπουκιές,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια,
  • 8 αβγά,
  • ½ φλ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Πως την φτιάχνουμε

  • Ζεσταίνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο και σοτάρετε μέσα τις πατάτες με το κρεμμύδι, ανακατεύοντάς τις συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
  •  Βήμα 2Τις αλατοπιπερώνετε, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν χλιαρές.
  •  Βήμα 3Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε τα αβγά μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζετε μέσα τις χλιαρές πατάτες.
  •  Βήμα 4Επιστρέφετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζετε μέσα το υπόλοιπο λάδι.
  •  Βήμα 5Όταν ζεσταθεί, αδειάζετε μέσα τις πατάτες με τα αβγά και ψήνετε το μίγμα μέχρι να ροδίσει καλά ο πάτος του.
  •  Βήμα 6Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να πήξουν τα αβγά και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της τορτίγια.
  •  Βήμα 7Για να μη φουσκώσει το μίγμα, όταν αρχίσει να πήζει το τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία για να διαφύγει ο ατμός του.

πηγη: https://xrysessyntages.com

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!