e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Διεθνής Κουζίνα

Χοιρινό μπούτι “μεταμφιεσμένο”

Θα τους αφήσετε όλους με το στόμα ανοικτό

Υλικά

Για το γλάσο

Ένα φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
350 ml Coca Cola(κανονική, όχι light)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από μήλο
1 κουταλιά της σούπας soy sauce
1,5 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1,5 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με κόκκους
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο gingerτριμμένο ή ένα κουταλάκι gingerσε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού chili flakes
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το μπουτάκι

Ένα χοιρινό μπούτι περίπου 4 κιλά κομμένο όπως είπαμε στην εισαγωγή
Μια κονσέρβα ανανά σε κομμάτια, σε φυσικό χυμό
Ένα θερμόμετρο φαγητού

Πώς το κάνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε το χοιρινό μπούτι σε ένα ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά, και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι να πάρουν υφή σιροπιού. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το χοιρινό με το μισό σιρόπι, φροντίζοντας να μπει λίγο και ανάμεσα στις φέτες. Ρίχνουμε από πάνω τον ανανά σουρωμένο, επίσης φροντίζοντας να μπει και ανάμεσα στις φέτες, και στην συνέχεια περιχύνουμε με το μισό από το υπόλοιπο σιρόπι.

Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί ξεσκέπαστο για άλλα 20 λεπτά και μετά το πασαλείβουμε κάθε τόσο με το υπόλοιπο σιρόπι  μέχρι να έχει εσωτερική θερμοκρασία – με θερμόμετρο φαγητού- 140 βαθμούς. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μέχρι άλλη μια ώρα, ανάλογα με τον φούρνο.

Το σερβίρουμε ζεστό, κομμένο σε φέτες, και το περιχύνουμε με όσο ζουμί έχει περισσέψει στο ταψί. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Πηγή: https://www.fnl-guide.com
Photo: The Cookie Rookie