e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Διεθνής Κουζίνα

Χοιρινά παϊδάκια στον φούρνο! Χωρίς λόγια!!!

Η νοστιμιά σε όλο της το μεγαλείο!Χορταστικό και ντελικάτο!Φτιάξτε το για τους φίλους σας και θα μας θυμηθείτε!!!

Υλικά

  • 3 σειρές χοιρινά spareribs (παϊδάκια)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. ήπια σκόνη τσίλι
  • 300 ml χυμό ντομάτας (πασάτα σε κονσέρβα)
  • 2 κ.σ. πουρέ ντομάτας
  • 150 ml cider (μηλόξυδο), κόκκινο ή λευκό ξύδι
  • 125 gr. Σκούρα καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 150 ᵒC στις αντιστάσεις ή στους 130 ᵒC στον αέρα. Βάλτε τα παϊδάκια σε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί σε μια στρώση και γεμίστε το ταψί με νερό. Στη συνέχεια καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 1 ½ ώρα. Στραγγίστε καλά τα παϊδάκια από το νερό και το λίπος. Αν δεν τελειώσετε τα παϊδάκια αμέσως, καλύψτε με μια μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα μαγειρέψετε.
  2. Παράλληλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα και τη σκόνη τσίλι και τσιγαρίστε για 1 λεπτό. Προσθέστε τον χυμό και τον πουρέ ντομάτας, το ξύδι και τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα αμέσως βάλτε τη στο ψυγείο.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 ᵒC στις αντιστάσεις ή στους 200 ᵒC στον αέρα. Αλείψτε τα παϊδάκια με τη σάλτσα καλά να πάει παντού και τοποθετείστε τα σε μια λαδόκολλα. Ανακατέψτε το λάδι με τις πατάτες και τα μυρωδικά σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε για 40 λεπτά στη μεσαία θέση με τα παϊδάκια στην πάνω θέση.
πηγή

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!