Γεύσεις από Ελλαδα

Αρνίσια σουβλάκια

Εξαιρετικά απλά και πεντανόστιμα

Υλικά

1 μικρός ώμος αρνιού, χωρίς κόκαλο και λίπος
2-3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα και καθαρισμένες απ τους σπόρους
75 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι ή μερικά κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Ζητήστε απ’ τον κρεοπώλη σας να σας καθαρίσει το κρέας απ’ τα κόκαλα και να το κόψει σε κύβους 4 εκατοστών. Χρειάζεται λίγο λίπος στα σουβλάκια, για να μην ξεραθεί το κρέας στο ψήσιμο. Χωρίστε τα κομμάτια του κρεμμυδιού σε φέτες και κόψτε τις πιπεριές στη μέση. Ρίξτε το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο και τα μυρωδικά σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε καλά μ’ ένα πιρούνι, για να δέσει η σος. Προσθέστε τους κύβους του κρέατος.

Σκεπάστε το μπολ καλά, βάλτε το στο ψυγείο κι αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για 4-8 ώρες, ανακατεύοντας τακτικά. Βγάλτε το κρέας απ’ τη μαρινάρα και περάστε το στα μεταλλικά σουβλάκια, βάζοντας ενδιάμεσα στους κύβους του κρέατος ένα κομμάτι πιπεριάς κι ένα κομμάτι κρεμμύδι. Βάλτε τα στη σχάρα και αλείψτε τα με τη μαρινάρα. Ανάψτε το γκριλ ή ετοιμάστε τα κάρβουνα……

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.gourmed.gr/syntages/arnisia-soyvlakia

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!