Μοσχάρι στο φούρνο με μαυροδάφνη

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
mosxari-psito_top

Μοναδική νοστιμιά, μαζεμένη σε μια συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο κατά προτίμηση σιτεμένο για 15 ημέρες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σουπ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για το ζωμό

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινό

Πώς το φτιάχνουμε

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το σκόρδο με το θυμάρι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.


2. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο, το αλατίζετε και το τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το γυρίζετε και ψήνετε για ακόμα 30 λεπτά αν θέλετε το κρέας σας μέτρια ψημένο και 45 αν το θέλετε καλοψημένο. Αποσύρετε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Κρατάτε τους χυμούς του κρέατος που θα μαζευτούν στην πιατέλα…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/fagita/mosxari/recipe/1103

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Μαρία Καρλάκη: Χαίρομαι που πλέον οι κακοποιημένες γυναίκες ακούγονται. Όταν είχα μιλήσει εγώ δεν είχα ακουστεί, ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος!

Συναντήσαμε τη εξαιρετική καλλιτέχνιδα, Μαρία Καρλάκη, η οποία μίλησε ανοιχτά στο e-stage.gr για όλα! Για τη νέα της επιτυχία, την πανδημία, την επικαιρότητα αλλά και

Γιώργος Σαμπάνης: Αποθεώθηκε από το κοινό της Αθήνας στις 2 sold out συναυλίες στο Θέατρο Πέτρας! (video/pics)

Ο Γιώργος Σαμπάνης χάρισε δύο μαγικές νύχτες στο κοινό της Αθήνας, που τον αποθέωσε κυριολεκτικά το βράδυ της Δευτέρας και της Τρίτης στο κατάμεστο θέατρο Πέτρας! Ο αγαπημένος