Γεύσεις από Ελλαδα

Μοσχάρι στο φούρνο με μαυροδάφνη

Μοναδική νοστιμιά, μαζεμένη σε μια συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο κατά προτίμηση σιτεμένο για 15 ημέρες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σουπ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για το ζωμό

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινό

Πώς το φτιάχνουμε

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το σκόρδο με το θυμάρι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.


2. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο, το αλατίζετε και το τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το γυρίζετε και ψήνετε για ακόμα 30 λεπτά αν θέλετε το κρέας σας μέτρια ψημένο και 45 αν το θέλετε καλοψημένο. Αποσύρετε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Κρατάτε τους χυμούς του κρέατος που θα μαζευτούν στην πιατέλα…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/fagita/mosxari/recipe/1103

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!