Γεύσεις από Ελλαδα

Πένες σκιουφιχτές με απάκι και μυζήθρα Χανίων

Εξαιρετική Κρητική συνταγή

Υλικά

  • Μισό κιλό μακαρόνια (πένες) σκιουφιχτές
  • 300 γραμ απάκι καπνιστό
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 200 γραμ. μυζήθρα Χανίων
  • 3 μπαχάρια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 40 ml. αγνό ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκοκομμένο
  • θυμάρι ξερό
  • 10 φύλλα δυόσμο

Πώς το φτιάχνουμε

Κόβουμε το απάκι σε κομμάτια ίδιου περίπου ίδιο μέγεθος με τα ζυμαρικά μας, τα λαχανικά σε λεπτές φέτες, τρίβουμε τη ντομάτα και ψιλοκόβουμε το δυόσμο μας.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ξερό και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε και σωτάρουμε κρατώντας δυνατή φωτιά το απάκι με τη κομμένη πιπεριά.

Αφού πάρουν χρώμα τα υλικά στο τηγάνι, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, το μπαχάρι και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά, χωρίς όμως να εξατμιστεί όλο το νερό…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://www.daynight.gr/kritiki-sintagi-penes-apaki-myzithra/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!