e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Γεύσεις από Ελλαδα

Χοιρινό με φασόλια στο φούρνο

Φαγητό για κρύο καιρό!

  • ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα χωρίς κόκκαλο σε μερίδες
  • 300 γρ.-400 γρ. φασόλια ξερά
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή πολύ λίγο πιπέρι καγιέν
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Μουλιάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ τα βράζετε σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. [*]
  2. Σοτάρετε το χοιρινό σας σε λάδι, σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2′ περίπου. Προσθέτετε όλα τα υλικά ξεκινώντας από τις ντομάτες και το ντοματοχυμό διαλυμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, προσθέτετε και άλλο νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας [στη χύτρα θα χρειαστείτε αισθητά λιγότερο χρόνο -σύμφωνα με τις οδηγίες του βιβλίου της χύτρας-]. Λίγο πριν γίνει το κρέας προσθέστε αλατοπίπερο.
  3. Αδειάζετε -κατά προτίμηση- σε πήλινο σκεύος το κρέας με τη σάλτσα του και προσθέτετε τα φασόλια προσθέτοντας, αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ακόμα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.

πηγή: https://www.sintayes.gr/