e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Γεύσεις από ΕλλαδαΓλυκές Αμαρτίες

Δίπλες

Γιατί μόνο κουραμπιέδες και μελομακάρονα, δεν λέει. Ας κάνουμε την αμαρτία ολοκληρωμένη, ή θα βάλουμε κιλά ή όχι

Στις γιορτές σταματάει η δίαιτα για να ευχαριστηθούμε τον κόπο μας και να τιμήσουμε τον κόπο της οικοδέσποινας .

Εξάλλου, τα επιπλέον κιλά δεν τα παίρνουμε κατά τη διάρκεια των  εορτών, αλλά τις υπόλοιπες 330 ημέρες του χρόνου.

Να τα λέμε κι αυτά, μην κρυβόμαστε!

Έτσι, λοιπόν θέλουμε

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι γ,ο.χ
  • 5 αυγά μεσαία
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ σ κονιάκ ή άλλο λικέρ ή ούζο ή τσίπουρο
  • 1 κ σ ζάχαρη
  •  1 πρέζα αλάτι

Σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι μέλι

Για το πασπάλισμα

  • Καρύδι αλεσμένο
  • 1 κ γλ κανέλα
  • 1/2 κ γλ γαρύφαλλο
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
  2. Αν είστε καλές στο να ανοίγετε φύλλο, πλάστη και μεγάλη επιφάνεια και ξεκινάτε. Αν πάλι δεν… τότε το μηχανάκι, θα σας λύσει τα χέρια.
  3. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό  χαρτί.
  4. Βουτάμε τις κρύες δίπλες στο ζεστό σιρόπι για 2-3 λεπτά περίπου, τις βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το καρύδι και το κανελλογαρύφαλλο που έχουμε ανακατέψει.

Καλές γιορτές!

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!