e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Γεύσεις από Ελλαδα

Γιαουρτλού κεμπάπ – Τα ανατολίτικα!

Όταν διαβάσετε τον τίτλο, ξέρω ποια θα είναι η πρώτη σας σκέψη! «Σιγά μην κάτσω να τα φτιάξω! Γι΄ αυτό υπάρχουν, πλέον τα delivery!»

Χμ… μήπως να το ξανασκεφτείτε;

Άλλωστε, πως φτιάχνουμε τα μπιφτέκια στο σπίτι; Ε, ακριβώς το ίδιο! Συν ότι ξέρουμε τι θα φάμε και θα μας έρθει και πιο οικονομικά. Τα παιδιά μου, πάντως, από τότε που κατάλαβαν οτι μου αρέσει η μαγειρική και δεν βαριέμαι να καθαρίζω μετά την κουζίνα, σταμάτησαν να θέλουν να παραγγέλνουμε απ΄ έξω.  Δοκιμάστε το κι εσείς καί τα παιδιά σας δεν θα σας αφήνουν σε ησυχία.
Αλλά, υπάρχει μεγαλύτερη  ευτυχία από το να σας  βλέπει η οικογένειά σας σαν την “βασίλισσα” της κουζίνας;

Υλικά που έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι:

Υλικά

Για τα κεμπάπ

  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος περασμένος δυο φορές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι στο μούλτι
  • 1/2 κ γλ κύμινο
  • 1/2 κ γλ μπαχάρι τρμμένο
  • 1 κ γλ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ γλ κόλιαντρο σκόνη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 σκ σκόρδο τριμμένη

Για τη σάλτσα

  • 4 ντομάτες ώριμες στον τριφτη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 σκ σκόρδο
  • αλάτι – πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 2 κεσ γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/2 σκ σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 κ γλ πάπρικα γλυκιά
  • μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Πλάθουμε τα κεμπάπ πολύ καλά και τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγειο να ενωθούν οι γεύσεις. Κατόπιν τα ψήνουμε στο φούρνο.
  2. Εν τω μεταξύ, σ ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τα υλικά της σάλτσας.
  3. Όταν ετοιμαστούν, φτιάχνουμε τη σως γιαουρτιού και τηγανίζουμε ελαφρά τις πίτες

 

 

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!