e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Γεύσεις από Ελλαδα

Γκιούλμπασι …και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Τι και αν είμαστε στην Σαρακοστή! Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, που δεν νηστεύουν,  έχω εδώ συνταγή να γλύφουν και τα δάχτυλα τους στην κυριολεξία!! Λίγο πριν νηστέψουμε κανονικά λοιπόν ας γευτούμε ένα καταπληκτικό φαγητό για μερακλήδες!!

Έτοιμοι; Βάλτε ποδιά και φύγαμε!!

Πάμε για αγορές πρώτα!! Θα χρειαστούμε αυτά!!

2 κιλά (αρνί , μοσχάρι , χοιρινό σε μεγάλες μερίδες)
6-8 Σκελίδες Σκόρδο
350 γρ. Γραβιέρα Κρήτης
Βούτυρο
Μουστάρδα (3 κουταλιές της σούπας)
1 λεμόνι(χυμό)
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι αποξηραμένο

Και τώρα μαγειρεύουμε!! Πάμε να λερωθούμε με αγάπη!!

Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε αλατοπίπερο και το θυμάρι. Με μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο κρέας μέσα στις οποίες βάζουμε με το δάχτυλό μας αλατοπίπερο και μία σκελίδα σκόρδο. Επίσης τρυπάμε και σε άλλα σημεία το κρέας και βάζουμε στις τρύπες γραβιέρα σε κομματάκια. Υπολογίστε το αλάτι γιατί το τυρί θα αλμυρίσει και άλλο το φαγάκι μας!!

Αλείψτε το κρέας με βούτυρο και μουστάρδα και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Τυλίξτε το κρέας με 3-4 λαδόκολλες και δέστε το με σπάγκο σφιχτά σταυρωτά.

Βάζουμε το δεματάκι μας σε ένα ταψί και κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Ψήνουμε σε αυτή τη θερμοκρασία για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και το αφήνουμε για άλλες 2 ώρες περίπου.

Γυρίζουμε το δεματάκι μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος 2-3 φορές για να μην μαζεύονται τα υγρά του στο κάτω μέρος, και είμαστε έτοιμοι!!!

Για συνοδεία πάνε διάφορα αλλά εγώ δεν αλλάζω την τηγανιτή πατάτα με θυμαράκι!!

Άντε βρέ καλή μας όρεξη!!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!