Μοσχάρι ψητό της κατσαρόλας

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
mosxaraki-lemonato

Εκπληκτικό και μαμαδίστικο φαγητό

Υλικά

1 kg Μοσχάρι (χτένι ή ποντίκι) κομμένο μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
χυμό απο 1-2 λεμόνια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/3 κουταλάκι του γλυκού 4 πιπέρια σε κόκκους
1/3 κουταλάκι του γλυκού κέδρος σε κόκκους

Πώς το φτιάχνουμε

1 βήμα Σε ένα γουδί βάζουμε τους κόκκους απο τα πιπέρια και τον κέδρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
2 βήμα Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε .
3 βήμα Σε τηγάνι ζεστο ρίχνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
4 βήμα Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα πιάτο.
5 βήμα Σε ζεστή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βαζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 3-4 λεπτά……

πηγή

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Γιάννης Πολυστάρης: “Στην περίοδο της πανδημίας βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τραγούδια δικά μου”

Ο Ζακυνθινός τραγουδοποιός Γιάννης Πολυστάρης μεγαλωμένος ανάμεσα σε μαντολίνα, κιθάρες, καντάδες μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για τη μουσική του πορεία, για το πόσο δημιουργική