Το ψαράκι βούτηξε ανέμελο στην μοναδική «ταραμο=πισινα» κι έτσι εμείς απολαύσαμε μια καταπληκτική συνταγή με αρώματα Ελλάδα!
Υλικά
4 φιλέτα φρέσκο ψάρι της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. άσπρο ταραμά
έ.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
300 γρ. βλίτα
1 ματσάκι λουίζα
χονδρό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Ψήνω στη σχάρα 4 φιλέτα φρέσκο ψάρι της αρεσκείας μου (όλα τα φρέσκα ψάρια ταιριάζουν, π.χ. μια σφυρίδα).
- Βάζω στο μπλέντερ 1 κρεμμύδι με 4 κ.σ. νερό και τα χτυπάω, ώστε να σχηματιστεί ένας υδαρής πολτός. Προσθέτω 1 κ.σ. άσπρο ταραμά και συνεχίζω το χτύπημα, προσθέτοντας σιγά σιγά 1ποτηράκι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι.
- Ζεματίζω μαζί, σε καυτό νερό, τα μικρά και μέτρια φύλλα από 300 γρ. βλίτα και τα φύλλα από 1 ματσάκι λουίζα για 2 λεπτά. Τα στραγγίζω και τα στεγνώνω επάνω σε ένα πανί. Τα ραντίζω με
λίγο έ.π. ελαιόλαδο και τα αλατίζω με χονδρό θαλασσινό αλάτι. - Σερβίρω στη βάση του πιάτου τη σάλτσα ταραμά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του, και στη μέση τοποθετώ μια μερίδα ψάρι. Τυλίγω μια μεγάλη πιρουνιά χόρτα και τη βάζω επάνω στο ψάρι (υλικά για 4 άτομα).
Tip: Αν θέλετε περισσότερα χόρτα, βάλτε μία ακόμη πιρουνιά κάτω από το ψάρι.