e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Γλυκές Αμαρτίες

Red velvet …ένα γλυκό με Χριστουγεννιάτικα χρώματα

Καλός ο μπακλαβάς, που κατά βάση, είναι το παραδοσιακό μας επιδόρπιο, αλλά ας το παραδεχτούμε.

Ένα τέτοιο κέικ είναι πιο εντυπωσιακό και πιο ελαφρύ. Και αυτές τις ημέρες, όλες θέλουμε να  εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας.     

Υλικά

  • 2½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ σ κακάο άγλυκο
  •  1 κ γλ σόδα
  • 1 κ γλ αλάτι
  • 2 φλ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1½ φλ ηλιέλαιο
  • 1 φλ γιαούρτι
  • 1 κ σ ξύδι
  • 1 βανίλια
  • 4 κ σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα και την επικάλυψη

  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 200 γρ βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 3 φλ άχνη ζάχαρη

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 β. αέρα.
  2. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας στο τέλος το κακάο που το έχετε διαλύσει στο ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  3. Βάζετε το μείγμα σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή φόρμα 22εκ. και ψήνετε για 1/2 ώρα.
  4. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά και κόβετε με πριονωτό μαχαίρι σε 2 ή 3 ισόπαχα παντεσπάνια.
  5. Χτυπάτε πολύ καλά τα υλικά της κρέμας να αφρατέψουν και να γίνει λεία
  6. Στολίζετε προαιρετικά με κόκκινα φρούτα     

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!