e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Γλυκές Αμαρτίες

Σιροπιαστό κέικ λεμονιού με Lemon curd (κρέμα λεμονιού)

Εσπερειδοειδών συνέχεια

Γιατί τα εσπερειδοειδή δεν γίνονται μόνο γλυκά του κουταλιού, αλλά όπως ξέρουμε και πολύ μυρωδάτα κέικ.

Η σημερινή μας συνταγή είναι για όσους και όσες σας αρέσουν τα ξυνούτσικα.

Υλικά

  • 225 γρ βούτυρο σε θερμ δωματίου
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ φαρίνα
  • 2 κ.γλ κοφτά μπ πάουντερ
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το σιρόπι

  • 200 γρ ζάχαρη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλ νερό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)

Για την lemon curd

  • 4 αυγά
  • 1/3 φλ ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ χυμό λεμονιού
  • 4 κ σ βούτυρο κομμ σε κομμ (το υπόλοιπο που περισσεύει από το κεικ)
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ κοσκινισμένα, τα αυγά και το ξύσμα από τα λεμόνια
  3. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ή ένα μικρό πυρέξ (περίπου 30×20 εκ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι Βράζουμε τη ζάχαρη με το χυμό και τον αστεροειδή για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Μόλις βγει το κέικ το πατάμε λίγο στο κέντρο, αν έχει φουσκώσει πολύ, κάνουμε πολλές τρυπούλες μ΄ένα καλαμάκι και σιροπιάζουμε (καυτό γλυκό -κρύο σιρόπι). Αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Για την lemon curd βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρολίτσα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Χτυπάμε σε ένα ανοξείδωτο λεκανάκι τα αυγά με τη ζάχαρη ν΄ασπρίσουν (μπράτσα !!!) προσθέτουμε το ξύσμα το χυμό και τέλος το βούτυρο.
  8. Ακουμπάμε το λεκανάκι στο μπαιν μαρί χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να παστεριωθούν τα αυγά (προσοχή στη θερμοκρασία να μην σας κόψουν τα αυγά)

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!