e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Γλυκές Αμαρτίες

Triffle κρέμας κάστανου

Τα κάστανα είναι ένας κατ΄εξοχήν χειμωνιάτικος καρπός και το απόλυτο must στο χριστουγεννιάτικο μενού

Είτε μέσα στη γέμιση της γαλοπούλας, είτε σαν συστατικό στο επιδόρπιο.

Και επειδή οι ημέρες αυτές είναι δύσκολες για τις νοικοκυρές με την προετοιμασία, ένα εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και άκρως εορταστικό επιδόρπιο μας λύνει τα χέρια.

Υλικά

Βάση μελομακάρονο τριμμένο

Για την κρέμα κάστανο

  • 1 βαζάκι μαρμελάδα κάστανο
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ σ ρούμι
  • 1 κ. σ κακάο άγλυκο

Για την γκανάζ

  • 350 γρ κουβερτούρα
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος
  • 3-4 σταγόνες σπορέλαιο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και διαλύετε την μαρμελάδα κάστανο και το κακάο. Τέλος προσθέτετε το ρούμι.
  2. Μοιράζετε σε ποτήρια.
  3. Ετοιμάζετε τη γκανάζ. Σ΄ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το σπορέλαιο.
  4. Ρίχνετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
  5. Απλώνετε πάνω από τη μους κάστανου και διακοσμείτε με ένα μαρόν γλασέ ή μια ροζέτα σαντιγί.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!