Θάυμα φαγητό απο τον chef f Αλέκο Γαμπιεράκη
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. Παπαρδέλες
300 ΓΡ. Μοσχάρι φιλέτο
100 ΓΡ. Μανιτάρια πλευρώτους
1 Κρεμμύδι
1 Σκελ. σκόρδο
1 ΦΛ. κρασί λευκό
1 ΦΛ. ζωμός κρέατος
2 Κ.Σ. ντοματοπελτέ
2 Κ.Σ. κρέμα βαλσάμικου κλασσική
2 ΚΛΩΝ. δεντρολίβανο
1 Κ.Σ. βούτυρο
4 Κ.Σ. ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 7-8 λεπτά.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κλασική κρέμα βαλσαμικού και το δενδρολίβανο.
Δένουμε με το βούτυρο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα φιλετάκια, προσθέτουμε δενδρολίβανο και γαρνίρουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού
πηγή: https://chefonair.gr/