Φιλέτο χοιρινό με μανιτάρια πλευρώτους, μεθυσμένα στην μαυροδάφνη!

Psaronefri
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Εξαιρετικό φαγητό για οικογένεια και παρέα!!!

1 Ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες
1/2 κιλό Μανιτάρια Πλευρώτους
1/2 κούπα Ελαιόλαδο
2 μέτρια Κρεμμύδια
2 Καρότα σε φέτες
1 πράσινη Πιπεριά
1 κόκκινη Πιπεριά
250 ml Κρέμα Γάλακτος
1/2 κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
1 1/4 κούπα Μαυροδάφνη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής!

1.Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά

2. Προσθέτουμε το κρέας και ρίχνουμε το καγιέν και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές

3. Σβήνουμε με 3/4 κούπας μαυροδάφνη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ

4. Αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά και τοποθετούμε τα μανιτάρια στο τηγάνι δυναμώνοντας τη φωτιά. Τα πλευρώτους θα βγάλουν πολύ νερό και τα αφήνουμε πολύ ώρα μέχρι αυτό να εξατμιστεί

5. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαυροδάφνη και χαμηλώνουμε τη φωτιά

6. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το κρέας με τα λαχανικά και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά

7. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίσουμε το βρασμό για άλλα 3 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα


#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

    Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
  2. Ο Κώστας Μακεδόνας στο Ανοιχτό Θέατρου Λευκών Πάρου

    Τρίτη 16 Αυγούστου
  3. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε