e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Gourmet

Παπαρδέλες με μοσχαρίσια φιλετάκια, μανιτάρια & κρέμα βαλσάμικου

Ένα πιάτο με παπαρδελες το οποίο έχει να πει πολλά. Θα μιλήσει στη καρδιά σας είναι το μόνο σίγουρο. Απολαύστε το όσο πιο σύντομα μπορείτε γιατί εμείς χάσαμε το μυαλό μας, όταν το δοκιμάσαμε.

Yλικά
500 γρ. παπαρδελες
300 γρ. μοσχαρι φιλετο
100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 κρεμμύδι
1 σκελ. σκόρδο
1 φλ. κρασί λευκό
1 φλ. ζωμό κρέατος
2 κ.ς. ντοματοπελτέ
2 κ.ς. κρέμα βαλσάμικου κλασική Kalamata Papadimitriou
2 κλων. δενδρολίβανο
1 κ.ς. βούτυρο lurpak
4 κ.ς. ελαιολαδο
αλατι-πιπερι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 7-8 λεπτά.

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κλασική κρέμα βαλσαμικού και το δενδρολίβανο.

Δένουμε με το βούτυρο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Στο τέλος προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα φιλετάκια, προσθέτουμε δενδρολίβανο και γαρνίρουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού.

Η συνταγή είναι από το chefonair.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!