ΓΕΥΣΕΙΣΔιεθνής Κουζίνα

Rib Eye με μπλε τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια

Χωρίς λόγια!

Υλικά

  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένο μπλε τυρί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 μπριζόλες rib eye 340 γρ. η κάθε μια, με πάχος περίπου 3 εκατοστά
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Πως το φτιάχνουμε

1. Σε ένα μικρό μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Φυλάξτε το μείγμα μέχρι το σερβίρισμα.

2. Αλείψτε με λάδι τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ¾ πιπέρι. Αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρεύετε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 20 λεπτά. …….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:https://bbq.gr/blog/rib-eye-me-ble-tyri-ke-karamelomena-kremmydia/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!