Rib – eye με ρόκα, παρμεζάνα και πατάτες

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
rib-eye

Χωρίς λόγια

Υλικά

  • 2 Μπριζόλες (πάχους: περίπου 2 δάχτυλα η μια)
  • Ελαιόλαδο παρθένο
  • Αλάτι & Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. Soya sauce
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο, 1 σκελίδα σπασμένη
  • Δενδρολίβανο (1 κλαδάκι)
  • 1/3 φλιτζάνι Ξύδι βαλσάμικο
  • ½ κ.σ. Ζάχαρη
  • Ρόκα (2 ματσάκια)
  • Παρμεζάνα σε φλούδες, 1 φλιτζάνι

Πώς το φτιάχνουμε

1. Βάλτε το Rib – Eye μέσα σε ένα σακουλάκι μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 – 30’, πριν το ψήσιμο.

2. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα, σε υψηλή θερμοκρασία.

3. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια – ψηλή θερμοκρασία, συνδυάστε το ξίδι, την Soya sauce και την ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ, 6 – 8 λεπτά για μέτριο ψήσιμο, γυρίζοντας μια φορά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://bbq.gr/blog/rib-eye-roka-parmezana-ke-patates/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Γιάννης Κωνσταντίνου: Δισκογραφικό ντεμπούτο με βιωματικό medley-unplugged που συγκινεί και Τουρατζίδη στο πλευρό του (βίντεο)

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου, κάνει το ντεμπούτο του, στην ελληνική δισκογραφία, και από το πρώτο κιόλας άκουσμά του, προκαλεί, έντονα συναισθήματα, ενώ η φωνή του, οι