e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Κυπριακές κούπες

Εξαιρετικές

Υλικά

350 γρ. πουργούρι πολύ ψιλό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
600 ml νερό καυτό
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλεύρι

Για τη γέμιση
250 γρ. κιμά χοιρινό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 δέσμης μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι φρεσκοκοπανισμένο
1/2 φλ. τσαγιού νερό
Μπόλικο λάδι για τηγάνισμα

Πως το φτιάχνουμε

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση: βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε τον κιμά. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και το νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μείνει χωρίς καθόλου υγρά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το πουργούρι σε λεκάνη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το καυτό νερό και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν το πουργούρι απορροφήσει εντελώς το νερό και ενώ είναι ακόμα λίγο ζεστό, το ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή σε μίξερ, προσθέτοντας ταυτόχρονα και το αλεύρι και αρχίζουμε αμέσως να φτιάχνουμε τις κούπες.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.. https://gastronomos.kathimerini.com.cy/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!