e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πιπεριές και γραβιέρα

Γρήγορο και πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλου (1 κιλό σύνολο περίπου)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι νερού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση 
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη ή πορτοκαλί) κομμένες σε ροδέλες
  • 150 γρ. γραβιέρα ήπιας γεύσης κομμένη σε κυβάκια ή σε λεπτές φέτες
  • αλάτι πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε

  1. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε και τα βάζετε σε πιατέλα.
  2. Στο ίδιο ζεστό λάδι βάζετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα σκόρδα και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 ακόμα λ. Ρίχνετε στο τηγάνι και τα μπουτάκια και μόλις ζεσταθούν καλά τα σβήνετε με το κρασί.
  3. Αφήνετε να εξατμισθεί το αλκοόλ για 3-4 λ και μετά αδειάζετε το μείγμα του τηγανιού, κοτόπουλου λαχανικών μαζί με το λάδι τους, σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με το ζωμό κότας και με το χυμό ντομάτας στο οποίο έχετε διαλύσει τη ζάχαρη. 
  4. Σκεπάζετε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 50 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15-20 λ να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Προσθέτετε τα κομμάτια γραβιέρας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λ μέχρι να λιώσει καλά και ροδοκοκκινίσει το τυρί.

πηγή: https://www.sintayes.gr/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!