e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Ομελέτα με σπαράγγια και ροκφόρ

Εξαιρετική ομελέτα, κουζίνες αμέσως!

Υλικά

  • αυγά – 6 μεγάλα
  • σπαράγγι – 250 γρ.
  • κρεμμύδι – 5-6 φρέσκα
  • ελαιόλαδο – 1 κ.σ.
  • γάλα – ¾ φλιτζανιού
  • ροκφόρ – ¼ φλιτζανιού, ή blue cheese ή κατσικίσιο, θρυμματισμένο. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λευκό τυρί της αρεσκείας μας)
  • ροκφόρ – σε κυβάκια για το σερβίρισμα, ή blue cheese
  • αλάτι – ¼ κ.σ.
  • πιπέρι – ½ κ.σ., μαύρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ξεχωρίζουμε τα κρεμμυδάκια σε πράσινο και λευκό μέρος.
Βάζουμε το πράσινο στην άκρη για το σερβίρισμα.
Αν χρειάζεται κόβουμε και 1 εκ. από την άκρη των σπαραγγιών. Εάν τα κοτσάνια των σπαραγγιών και των κρεμμυδιών είναι χοντρά, κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος στη μέση ή ακόμα και σε τέταρτα.
Περιχύνουμε τα σπαράγγια και το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών με μισή κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.
Όταν τα σπαράγγια κοντεύουν να μαλακώσουν, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μισή κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι  διαμέτρου 20 εκ. 
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το ροκφόρ να ανακατευτούν.
Βάζουμε το μίγμα στο καυτό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε το μίγμα των σπαραγγιών στην ομελέτα όσο μαγειρεύεται.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει η βάση της ομελέτας.Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 8-10 λεπτά.Σερβίρουμε με έξτρα ροκφόρ και το πράσινο τμήμα από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο

πηγη: http://www.toarkoudi.gr/