Για τους λάτρεις του ντονέρ, ορίστε η συνταγή
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- ½ κιλό κιμά χοιρινό
- ½ κιλό κιμά αρνίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό πάπρικα
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σκόνη τζίντζερ
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό θυμάρι
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό πιπέρι
- ½ κρεμμύδι
- ½ ντομάτα
Πως το φτιάχνουμε
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη για 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τις γεύσεις.
- Σε ένα ταψί βάζουμε την βάση για γύρο αν έχουμε ή κόβουμε ένα κρεμμύδι στην μέση και περνάμε δύο καλαμάκια από το κομμένο μέρος προς την κορφή.
- Πάνω στα καλαμάκια πλάθουμε το ντονέρ μας. βάζουμε στην κορφή μισή ντομάτα και από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα.