e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Το γλυκόξινο της παρέας

Μια συνταγή που κάνει το φαγητό που αφήσαμε ή ένα μέρος από το αγαπημένο κοτόπουλο,να γινει χρήσιμη,για να μην πετάς τίποτα. Αν για παράδειγμα,δε τρώς και πολύ το στήθος από το κοτόπουλο, μπορείς να φτιάξεις ένα φαγητό με αυτό που θα το κάνει και νόστιμο και ζουμερό.

~ Παίρνεις το στήθος που έμεινε.Το κόβεις σε σχετικά μικρά κομματάκια ή κυβάκια. ~ Στο τεφάλ τσιγαρίζεις λιγο κρεμμύδι. ~Ταυτόχρονα,φτιάχνεις 1 σακουλάκι ρύζι,μπασμάτι,που μπορείς να βρείς στο σούπερ μάρκετ.

~ Αφού τσιγαρίσεις το κρεμμύδι παίρνεις ένα κουτί σάλτσα γλυκόξινη με ή χωρίς ανανά ,που υπάρχουν επίσης στα σούπερ μάρκετ ~ Ανακατεύεις, καλα, σε πιο σιγανή φωτιά..και αφού πάρει μια μικρή βράση, ρίχνεις τα κομματάκια από το κοτόπουλο και ανακατεύεις,πάλι.

~ Κρατάς σχετικά χαμηλά ακόμα την φωτιά και ρίχνεις και το ρύζι, που πρέπει να έχεις έτοιμο, από πρίν. ~ Δυναμώνεις λίγο τη φωτιά και ανακατεύεις σε τακτά χρονικά διαστήματα για 4 με 6 λεπτά,βλέποντας,πάντα,αν έχεις ρουφήξει το φαγητό σου το λαδάκι που έχει μείνει.

ΥΓ..ΔΕΝ πρέπει να το ρουφίξει στο 100% γιατί θα γίνει μάζα και θα κολλήσει στο σκεύος σου. ~ Προσθέτεις,προαιρετικά,κάποια μυρωδικά της επιλογής σου,αλλα σε μικρές ποσότητες για να μην χαλάσεις την “χημεία” των γεύσεων που έχουν δημιουργηθεί.

~ Σερβίρεις με κοκκινο κρασί τον χειμώνα και λευκό, το καλοκαίρι.

ΥΓ 2 Μπορείς εναλλακτικά να προσθέσεις πριν το τελικό ανακάτεμα,φρέσκο κρεμμυδάκι και πράσινη πιπεριά αν θές να δώσεις μια….κινέζικη άποψη στο μείγμα ! Υπάρχουν και αντίστοιχες σάλτσες για κινέζικο,με ,ακριβώς,την ίδια εκτέλεση της συνταγής.

ΥΓ 3 Αν η παρέα σου έχει….αργήσει και φοβάσαι ότι το φαγητό θα κρυώσει και δεν θα έχει επιτυχία,μπορείς , άνετα εάν έχει μείνει σωστή ποσότητα λαδιού,να το βάλεις στον θερμοθάλαμο για , ώς και μία ώρα.

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ χρειάζεσαι Λιγο κοτόπουλο,στήθος Ρυζι μπασμάτι Ένα βαζάκι γλυκόξινη σάλτσα Λιγο κρεμμύδι και λίγο λάδι Τεφάλ Όρεξη να μαγειρέψεις και συνδιαστικό με heavy metal Μουσική

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!