Χοιρινό με σέλινο

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
DSC_0062-scaled

Το φαγάκι της γιαγιάς

Υλικά

1 kg χοιρινός λαιμός ή σπάλα χωρίς κόκκαλο κομμένα σε μερίδες
1 kg σέλινο πλυμένο και κομμένο
4 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα 4 κατά μήκος
1 μέτριο πράσο
ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από ΄1 λεμόνι
200 gr λευκό κρασί
1 μέτρια σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 lt ζωμός κότας
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κίμινο τριμμένο
2 μέτρια αυγά
1 μέτριο λεμόνι στιμμένο

Πώς το φτιάχνουμε

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο από όλες τις πλευρές.Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και βάζουμε τα καρότα και τη σελινόριζα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.5 Step Μόλις πιεί το κρασί ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το τζίντζερ, το κίμινο, αλατίζουμε και βάζουμε και το σέλινο…..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://cookingroutes.com

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε