Σπιτικές γεύσεις

Χοιρινό με σέλινο

Το φαγάκι της γιαγιάς

Υλικά

1 kg χοιρινός λαιμός ή σπάλα χωρίς κόκκαλο κομμένα σε μερίδες
1 kg σέλινο πλυμένο και κομμένο
4 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα 4 κατά μήκος
1 μέτριο πράσο
ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από ΄1 λεμόνι
200 gr λευκό κρασί
1 μέτρια σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 lt ζωμός κότας
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κίμινο τριμμένο
2 μέτρια αυγά
1 μέτριο λεμόνι στιμμένο

Πώς το φτιάχνουμε

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο από όλες τις πλευρές.Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και βάζουμε τα καρότα και τη σελινόριζα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.5 Step Μόλις πιεί το κρασί ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το τζίντζερ, το κίμινο, αλατίζουμε και βάζουμε και το σέλινο…..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://cookingroutes.com

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!