e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Αρακάς…. ο νηστίσιμος

Και αφού, αισίως, έχουμε μπει στη Μεγάλη Σαρακοστή, τα λαδερά θα έχουν την τιμητική τους

Ο αρακάς είναι από τα πιο γευστικά λαδερά, μαγειρεύεται και «παντρεύεται» με πάρα πολλά υλικά και κάθε φορά έχουμε ένα διαφορετικό φαγητό τόσο γευστικά όσο και διατροφικά/

Αν δεν βαριέστε να καθαρίζετε, μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκο από τη λαϊκή της γειτονιάς σας, ειδάλλως, κατεψυγμένο.

Για ένα κιλό αρακά θα χρειαστούμε

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια κρεμμυδάκια φρέσκα το λευκό μέρος και λιγο από το πράσινο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή
  • 1 συσκευασία ντομάτα κον κασέ
  • 1 γεμάτη κ σ πελτέ ντομάτας
  • μπόλικο άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο, να ζεσταθεί. 
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες να μαλακώσουν και τέλος τον αρακά. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα ή το κονκασέ, συμπληρώνουμε με νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε νερό, γιατί το ‘πίνει”.
  3. Προς το τέλος του μαγειρέματος, αλατοπιπερώνετε και αφού αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  4. Εκτός νηστείας συνοδεύετε με κρέας ή κοτόπουλο.
  5. Εδώ, αν δεν κάνετε αυστηρή νηστεία, με μπόλικη φέτα.