e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Κανελόνια γεμιστά με κοτόπουλο

Σάββατο σήμερα, οπότε ας πάμε σε κάτι σε ζυμαρικό. 

Τα αγαπημένα σε όλους κανελόνια, τα οποία αποτελούν μια ασφαλή επιλογή για ένα επιτυχημένο γεύμα, σε όχι όμως την συνηθισμένη έκδοσή τους, που είναι γεμιστά με κιμά. Στην περίπτωσή μας είναι γεμιστά με κοτόπουλο. Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη συνταγή, την οποία πρόσφατα βρήκα και δοκίμασα κι εγώ και να είστε απόλυτα σιγουροι πως θα το απολαύσετε και με το παραπάνω.

Υλικά
Κανελόνια 1 πακέτο
Στήθος κοτόπουλο 500 γρ
Κρεμμύδια 2
Ντομάτες 1 κιλό
Κρασί λευκό 1/2 ποτήρι
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Γάλα 2 φλιτζάνια
Γραβιέρα 1 1/2 φλιτζάνι
Τυρί κρέμα 200 γρ
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και μετά σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά του. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει.

Τρίβουμε τις ντομάτες και σε ένα μπολ βάζουμε τη μπεσαμέλ, τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες, το κοτόπουλο, τη μισή γραβιέρα και το τυρί κρέμα.

Σε ένα ταψί βάζουμε λίγη από την τριμμένη ντομάτα που έχουμε κρατήσει, αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τα στρώνουμε στη σειρά στο ταψί.

Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και 1 φλιτζάνι γάλα.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά. ( μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε διπλή δόση μπεσαμέλ και να περιχύσουμε τα κανελόνια)

Η συνταγή είναι από το chefoulis.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!