e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Κανελόνια με γέμιση μελιτζάνας αρωματισμένα με κόλιανδρο

Μια συνταγή αλλιώς! Συνδυάζουμε τα αγαπημένα σε όλους κανελόνια με την μελιτζάνα σε μια πολύ πρωτότυπη συνταγή. Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα. Μια συνταγή του Κωνσταντίνου Αγιοστρατίτη για να σας φτιάξει την μέρα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ(8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ):

    Κανελόνια  1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

    Μελιτζάνες 7 σχετικά μεγάλες
    Κρεμμύδι ξερό 2 τεμ.
    Κρεμμύδι φρέσκο 3 τεμ.
    Φρέσκιες ντομάτες 4 τεμ.
    Μπεικον 7 φέτες(όποιος θέλει βάζει παραπάνω αρκεί να μετριάσει το αλάτι)
    Φέτα τριμμένη 150 γρ.
    σκόρδο σε σκόνη 1 κγ.
    αλάτι-πιπέρι
    θυμάρι 1 κσ.
    πάπρικα καπνιστή 1 κγ.
    κόλιανδρος σε σκόνη 1 κσ.
    κρασί ή κονιάκ(ότι προτιμάει ο καθένας σε αυτή την παρασκευή προτιμώ το κρασί)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛΑ:

    Βούτυρο 3-4 κσ
    Αλεύρι
    Γάλα 1 τεμ.
    Αυγό 1 τεμ.
    Τυρί τριμμένο
    αλάτι-πιπέρι
    μοσχοκάρυδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Γέμιση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και αφού χαράξουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες στο κάτω μέρος τους, τις ψήνουμε στους 180C για 1 ώρα περίπου. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμες εσωτερικά (βλέπεις πόσο μαλακές είναι με ένα απλό τσίμπημα με πιρούνι) τις αφαιρούμε από τον φούρνο. Σιγά – σιγά για να μην πάρουμε και τις φλούδες τις μελιτζάνας αφαιρούμε το εσωτερικό τους από την κάθε μια ξεχωριστά σε ένα σκεύος.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας ξερά-φρέσκα και το μπέικον και σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα τα σοτάρουμε. Την ώρα που τα σοτάρουμε ρίχνουμε το θυμάρι, σκόρδο σκόνη( για να αναδείξει και να τονώσει σε μυρωδιά και γεύση το τελικό αποτέλεσμα) και σβήνουμε με κρασί ή κονιάκ. Προσθέτουμε την γέμιση απο τις μελιτζάνες και τις ντομάτες μας (ψιλοκομμένες) στο τηγάνι και ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κόλιανδρο. Μαγειρεύουμε το μείγμα για περίπου 10' και στο τέλος αφαιρούμε το τηγάνι απο την φωτιά,σπάμε την φέτα με τα χέρια μας, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε σε γεύση την γέμιση για τα κανελόνια και ανάλογα με τα γούστα μας προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-κόλιανδρο κλπ κλπ. Αφού τελειώσουμε αφήνουμε την γέμιση στην άκρη.

Μπεσαμέλα:Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και περιμένουμε ελαφρώς να κάψει .Ρίχνουμε με σουρωτήρι σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συγχρόνως, μέχρι να δημιουργηθεί στην κατσαρόλα κάτι σαν ένα μικρό ζυμάρι. Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά και αργά σε όλες τις επιφάνειες της κατσαρόλα μην πιάσει-σβολιάσει το αλεύρι. Όταν το γάλα μας έχει αρχίσει να πήζει το αφαιρούμε από την φωτιά. Σε ένα πιάτο σπάμε, χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στην μπεσαμέλα ανακατεύοντας γρήγορα γιατί λόγω της θερμοκρασίας το αυγό μπορεί να μαγειρευτεί σαν ομελέτα (πράγμα που δεν θέλουμε). Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι το μοσχοκάρυδο και τέλος το τυρί μας, αφήνουμε την μπεσαμέλα στην άκρη.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση που φτιάξαμε και προσθέτουμε στο ταψί νερό ή ζωμό αν έχουμε μέχρι να τα σκεπάσει και λίγο παραπάνω. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα κανελόνια στους 180C για 10-15'.Αφαιρούμε από τον φούρνο και ρίχνουμε την μπεσαμέλα μας πάνω απο τα κανελόνια να καλυφθούν καλά (διπλοτσεκάρετε) και ψήνουμε στους 180C μέχρι να πάρει όμορφο σκούρο χρώμα από πάνω περίπου 20'-25'.Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αν έχουμε την υπομονή αφήνουμε να κρυώσει λίγο αλλιώς ένα πράγμα μένει να κάνετε μόνο… απλά απολαύστε!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!