e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Κεμπαπόγυρον σπιτικόν!!!

Do it your self!!! Κεμπαπόγυρο λατρεμένο από τα χεράκια σας θα φάτε σήμερα βρε!! Άντε πάρτε συνταγή και στας κουζίνας αμέσως!!

Υλικά

1 κιλό κιμά ανάμεικτο
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρ.)
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι

Για το σερβίρισμα
φέτες ντομάτας
φέτες κρεμμυδιού
πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες στα 4

Οδηγίες

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το ντονέρ κεμπάπ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ στο ζυμωτήριο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.

Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ. Απλώνουμε το ντόνερ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο. Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.

Ψήνουμε στο γκριλ το ντονέρ για περίπου 30 λεπτά.

Φροντίζουμε να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου, αν αρπάξει γρήγορα από πάνω. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).

Σε μία πιατέλα, βάζουμε τις ψημένες πίτες. Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σος γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Για τη σως γιαουρτιού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σως.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!