Η "Ντίνα" το μικρό κολοκυθάκι αγάπησε τον "Μήτσο" τον μάγκα κολοκύθο του κήπου!! Κάναν έρωτα και φούσκωσε η κοιλίτσα της μικρής μας κολοκυθίτσας!!! Έλα κολοκύθια με γέμιση τυρί είναι, μην ψαρώνετε!!! Κουζίνες αμέσως!!
Υλικά
12 μέτρια κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. φρυγανιά
250 γραμ. ανθότυρο (τρίμματα)
250 γραμ. φέτα (τρίμματα)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κολοκυθάκια γεμιστά.
Σε μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Χαράζουμε ελαφρά μία σχισμή κατά μήκος των κολοκυθιών (να γίνουν σαν βαρκούλες). Γεμίζουμε το καθένα με λίγη γέμιση και τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 25-30 λεπτά.
Μετά τα κολοκυθάκια γεμιστά αξίζει να δοκιμάστε και τα εύκολα γεμιστά.
Η συνταγή είναι από το argiro.gr
Στηρίξτε μας με το like σας!!!
Ακολουθήστε μας