Μια «ψυχρούλα» την έπιασε, αυτές τις μέρες, έτσι;
Κάτι ο «Ξενοφών», κάτι ο «Ζορμπάς» που τους περιμένουμε πίσω από τα κλειστά παράθυρα (λες και θα δούμε την Κάθοδο των Μυρίων ή τον Άντονι Κουίν με μουσική υπόκρουση Θεοδωράκη), κάτι η φθινοπωρινή βροχούλα, μας κάνουν να ζητάμε πιο «χουχουλιάρικα» φαγητά και μιας και το “σηκώνει” ο καιρός, λίγο πιο πικάντικα. Να ζεσταθεί το είναι μας, βρε αδερφέ!
Τι θα χρειαστούμε
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
2 πιπεριές χρωματιστές σε λωρίδες
1 κρεμμύδι μέτριο σε φέτες
2 σκ σκόρδο ψιλοκομένο
2 κ σ πελτέ ντομάτας
175 ml κρασί λευκο ξηρό αρετσίνωτο
275 ml ζωμός κοτόπουλου
2 λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα κομμένο σε φέτες
3 ντομάτες λιαστές κομμένες λωρίδες
ελιές χωρίς κουκούτσι
3-4 κ σ ελαιόλαδο
1 κ σ μαγειρικό λίπος με φρέσκο βούτυρο
αλάτι- πιπέρι-θυμάρι- μπούκοβο καυτερό
Πως θα το φτιάξουμε
- Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κοτόπουλου Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι Ανακατεύετε να πάνε παντού
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το μισό ελαιόλαδο και το ροδίζετε καλά απ΄όλες τις πλευρές
- Το βγάζετε και ρίχνετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι Τα αφήνετε να μαλακώσουν για 5 λεπτά και ρίχνετε τη λιαστή ντομάτα , το σκόρδο, τις ελιές και το λουκάνικο
- Τα αφήνετε να σωταριστούν άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
- Ρίχνετε τον πελτέ και το κρασί Αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε τον ζωμό Βάζετε πάλι το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο 3 (ίσα να βράζει) και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο
- Αφού σβήσετε το φαγητό προσθέστε το μαγειρικό λίπος , ανακινήστε την κατσαρόλα και είστε έτοιμοι
- Συνοδεύστε με λευκό ρύζι ή μπασμάτι ή ακόμη και με κάποιο ζυμαρικό