e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Κοτόσουπα, γιατί είναι το κρύο τσουχτερό

Καλή χρονιά με υγεία!!!

Μπήκε ο νέος χρόνος καί έφερε μαζί του κρύο, χιόνια και βροχές.  Αναμενόμενο.

Ελπίζω να περάσατε υπέροχα αυτές τις ημέρες να διασκεδάσατε, να βάλατε στόχους για το 2019 και να προ πάντων να μην κρυολογήσατε. Όπως και να΄χει, ένα ελαφρύ φαγητό μετά την κραιπάλη, να φτιάξει το στομάχι και να ζεσταθούμε, είναι ό,τι πρέπει.

Κοτόσουπα, το πιάτο της θαλπωρής!

Για ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες, καλά πλυμμένο, στραγγισμένο  και περασμένο μέσα-έξω με λεμονόκουπα.

Υλικά

  • 3 καρότα 
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2-3 πατάτες μέτριες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κύβο κότας
  • 2-3 κλωνάρια σέλερι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
  • αλάτι-πιπέρι 
  • 2 κ σ φυτικό βούτυρο
  • 1 φλ ρύζι τύπου Καρολίνα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη  κατσαρόλα βάζουμε όλα τα χορταρικά να βράσουν, μαζί με τους κύβους. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το  φυτικό βούτυρο.
  4. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί και πολτοποιούμε τα λαχανικά.
  5. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, πλένουμε, στραγγίζουμε το ρύζι  και  το βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε και τα πολτοποιημένα λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Αν θέλουμε βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σ΄ένα ταψάκι με επιπλέον βούτυρο και τα περνάμε από τον φούρνο να ροδίσει η πέτσα.

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!